top of page
  • Foto van schrijverlennertbille

Trouwen in openlucht: tips


Een huwelijksfeest in de stralende zon: een droom van veel koppels maar helaas in België niet zonder risico’s. Vooral met het weer dan. Op een romantisch landgoed, in het bos of op het strand, in een boomgaard, park of zelfs in uw eigen tuin. Het kan allemaal! Alleen nog een lekker zonnetje, het gefluit van vogels, de geur van bloemen tijdens de zomer en het plaatje is compleet. Maar bij zo’n buitentrouwfeest komt natuurlijk heel wat meer kijken dan in een gewone feestzaal. Er zijn heel wat zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij een feest in openlucht. We helpen jullie alvast met enkele tips & tricks.

Voorzie een plan B

Een belangrijk aandachtspunt, vooral bij openluchttrouwfeesten in België, is het weer. Het Belgische weer valt soms moeilijk te voorspellen. Een warme zomerdag met stralende zon kan zo eindigen met buien. Het woord “zomerse buien” is dan ook niet onbekend in onze weerberichten. Daarom moet u op elke situatie voorbereid zijn. De beste manier om dat te doen is met een tent. Er bestaan verschillende soorten van low tot high-budget maar ze zijn een must voor huwelijksfeesten in openlucht. Bij warm weer kan het diner of buffet er plaatsvinden en kunnen uw gasten even aan de zon ontsnappen. Wanneer het ’s avonds frisser wordt of bij regen kan het feest in de tent gewoon verder gaan.

​Denk aan uw vrouwelijk gezelschap op hakken

Hoe toegankelijk is uw locatie voor gasten met nette schoenen en hakken? Een verharde vloer is zelden aanwezig op buitenlocaties zoals grasvelden, boomgaarden, stranden, bossen enzovoort. Het voorzien van een plankenvloer is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien maar toch een deel van uw budget zal opeisen. U kunt uw gasten toch moeilijk in het gras of de aarde laten dansen? Door een plankenvloer verdwijnen ook meteen eventuele putten of oneffenheden in het terrein. Geen overbodig luxe dus.

Mobiele toiletten

Mobiele toiletten worden vaak geassocieerd met de toch-niet-zo-propere Dixi en ToiToi toiletten die we allemaal wel eens zijn tegengekomen op festivalweides. Toch zijn mobiele toiletten noodzakelijk op buitenfeesten waar geen vaste sanitaire voorzieningen zijn. Het is een uitdaging om ze ook leuk aan te kleden en uw gasten een aangenaam toiletbezoek te bezorgen. Zorg er ook voor dat uw toiletten voldoende ver van de tent verwijderd staan. De reden waarom hoef ik, denk ik, niet te verduidelijken. Een leuk verlicht pad met originele bewegwijzering kan meteen een meerwaarde aan uw feest bieden.

Haal alles uit de kast met decoratie

Een groot voordeel van buitenlocaties is dat u de natuur als decoratie kan gebruiken. De natuur maakt ook deel uit van de decoratie/ het decor. Maar om het gewenste effect over te brengen moet u in openlucht soms gaan 'over-decoreren'. Het magische effect van lichtslingers bijvoorbeeld, komt pas tot zijn recht met een heleboel van die lichtjes. Enkele decoratieve bollen aan het plafond volstaan niet, alleen een hoop van die bollen brengt het gewenste effect over. 10 ballonnen creëren geen meerwaarde, 100 ballonnen daarentegen… In de natuur is alles grootser en opener. Daarom is het belangrijk om ook de decoratie grootser te zien. Probeer met uw decoratie ook in te spelen op de locatie. Schelpenslingers op het strand, een bloemenmuur in het bos, hangende flessen wijn met theelichtjes in de bomen van een wijngaard. Maak van elke locatie een prachtig decor dat uw gasten zal verbazen.

Dé belangrijke sfeermaker: licht

Licht is erg belangrijk op openluchttrouwfeesten en niet alleen om gewoon licht te hebben maar ook als sfeerschepper. Het is vaak een aspect bij bruiloften die buiten doorgaan omdat er op bepaalde locaties gewoon geen stroom voorzien is. Een stroomgenerator kunt u gemakkelijk huren en biedt meteen een oplossing voor dat probleem. Alleen licht voorzien is niet genoeg, y moet ook sfeer creëren met licht. Op buitenlocaties kunt u dat perfect doen met kerstverlichting, lampionnen, fakkels, kaarsen, nog maar op. Laat uw creativiteit de vrije loop!

’s Avonds koelt het af

Zomer of niet, ’s avonds daalt de temperatuur altijd waardoor het voor de niet-dansers misschien wat fris kan worden op het buitenfeest. Voorzie daarom verwarmingselementen om in uw tent een aangename temperatuur te behouden. U kunt ook op originele manieren uw gasten voorzien van extra warmte. Denk bijvoorbeeld aan een grote mand met dekentjes die gasten kunnen nemen.

Lennert Bille kan u bijstaan bij uw droomhuwelijk.

Lees meer onze weddingplanning

Neem contact

#Trouwenopenlucht #Huwelijkopenlucht #weddingplanning #Weddingplanning #Huwelijksplanner #ceremoniemeester

2.720 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page