• lennertbille

Is een ceremoniemeester nu echt nodig?

Het een vraag die velen zich stellen. Wat is nu de meerwaarde van zo iemand die in pinguïnpak ons de les weet te spellen? Een terechte vraag zo blijkt want uit ervaring weet ik dat er heel wat twijfels zijn van jonge mensen die trouwen en die schrik hebben voor een al te stijve bedoening.


Alles begint al met het begrip "Ceremoniemeester". Het woord meester alleen al geeft een beetje een schoolmeester-achtig elan aan ons beroep en doet vooral alsof wij heer en meester zijn van jullie dag. Niets is minder waar. Een goeie ceremoniemeester weet zichzelf op de achtergrond te verplaatsen en zorgt dat hij uitblinkt in afwezigheid. De ceremoniemeesters van Lennert Bille, Wedding & Event Designers zijn geschoold om niet aan photo bombing te doen en ongevraagd in het midden van het gangpad te staan wachten zodat iedereen hen goed gezien heeft. We staan discreet achter een pilaar en komen enkel naar de voorgrond wanneer de situatie erom vraagt. Bruid & bruidegom krijgen dus alle aandacht die ze verdienen.

De ceremoniemeester zorgt er kortweg voor dat de dag zonder stress verloopt. Hij is erbij aanwezig van in het begin en kan de kleinste onvolkomenheden of moeilijke situaties correct en efficient beheersen. Daarom is hij super belangrijk op jullie dag.


Of wil je zelf bezig zijn om nonkel en tante aan te manen om het wat rustig aan met de cava te doen? Te kijken of iedereen zijn paspoort mee heeft. Zorgen dat er niks vergeten is voor in de Kerk of Gemeentehuis?


Zeg nu zelf. Kan je zelf genieten van een huwelijk waar je zelf alles en iedereen moet gaan aansturen. Het voelt een beetje als naar toneel gaan kijken maar zelf nog verantwoordelijk zijn van het licht, decor of de muziek. Dat werkt niet bepaald ontspannend.


De meerwaarde van een goeie ceremoniemeester zit hem er juist in om jullie te laten genieten van jullie dag. Hij denkt aan de dingen die jullie vergeten zijn, zorg dat alles mooi oogt en dat iedereen stipt op tijd overal aanwezig is. Dankzij een goeie voorbereiding en planning weet je wedding buddy (want zo noem ik het liever dan ceremoniemeester) perfect wat de dag zal brengen en kan er niks fout gaan. En als het dan toch zou fout gaan, kan hij het op een ordentelijke manier oplossen, zodat je zelf niet moet lopen stressen.


Het voordeel van een jonge ceremoniemeester met een frisse geest is ook dat we erg flexibel zijn. Royal British Wedding met de klassieke suite in pieteleer, of een bohemian huwelijk op flipflops. We passen de wetten van de etiquette aan Uw wensen aan zodat jullie huwelijk pas écht JULLIE huwelijk is.


Your wish is our command!


At your service,


Lennert Bille

Ceremoniemeester & Wedding/Eventplanner

27 keer bekeken

Nous sommes fous de fêtes! Certainement les votres!