top of page
  • Foto van schrijverlennertbille

5 droomlocaties om te trouwen in de Ardennen


Op zoek naar een magische locatie om jullie huwelijksdag te beleven? Ver weg van het drukke stadsleven maar toch dichtbij? Houden jullie van sfeervolle en authentieke locaties omgeven door groen? Dan zijn de Ardennen wat jullie zoeken. Even ver weg van de wereld en samen met jullie gasten volledig ondergedompeld worden in de sprookjesachtige sfeer van de Ardennen. De Belgische Ardennen biedt heel wat unieke kastelen en indrukwekkende landhuizen waar u met al uw gasten kan overnachten. Een ceremonie met zicht op het prachtige bergenlandschap, een outdoor diner of BBQ tussen de bomen, dansen onder de sterrenhemel en nadien foto’s om bij weg te dromen. De magische sfeer van de Ardennen is haast niet onder woorden te brengen. Want eerlijk: wat is er nu beter dan een weekend lang jullie huwelijk vieren met mensen die u graag hebt in een betoverende omgeving?

Om jullie in de sfeer te brengen, delen enkel van onze favoriete Ardense trouwlocaties voor een onvergetelijk huwelijksfeest.

1. Le Château de Balmoral (Jalhay)

In het hart van de blauwe Ardennen en het land van de bronnen staat hoog op een heuvel het prachtige kasteel van Balmoral. Het kasteel, een bouwkundig meesterwerk in de regio van Spa, biedt een prachtig uitzicht op het meer van Warfaaz. Deze prestigieuze locatie is ideaal om jullie gasten op een verfijnde en elegante manier te verwelkomen in een volledig ontspannen sfeer. Het domein met groot terras met uitzicht over de vallei en achthoekig zwembad spreekt volledig tot de verbeelding. Een betere locatie voor een prestigieuze en sprookjesachtige bruiloft kunt u haast niet vinden.

​2. Sech’ry (Sechery)

In het geklasseerde dorpje Sechery ligt het landgoed Sech’ry aan de rand van het grootste aaneengesloten bos van Europa. Niets ademt de Ardense sfeer meer uit dan dit prachtige gebouw dat grootsheid en schoonheid probleemloos aan elkaar koppelt. In elke ruimte is rekening gehouden met de dynamiek van grote groepen. Het privédomein is overladen met karaktervolle plekken: diverse terrassen op verschillende hoogtes, grasvlaktes, waterpartijen en niet te vergeten volledig omringd door bomen. Het strakke, witte gebouw is tegelijkertijd heel landelijk en karakteristiek. De prachtig verlichte living/ eetzaal met witte balken lijkt wel speciaal voor ceremonies ontworpen te zijn.

3. Le Château de Blier (Grandhan)

Het kasteel van Blier kijkt uit over de groene vallei van de rivier Aisne. Met bijhorend park van 3 hectare is een rustig verblijf gegarandeerd. De vintage uitstraling van zowel het interieur als exterieur straalt een enorme charme en warmte uit. De locatie leent zich uitstekend voor huwelijksfeesten in openlucht maar heeft ook voldoende ruimte om het feest binnen te laten doorgaan.

4. Maison Polleur (Polleur-Theux)

Landhuis Polleur vormt het bijzondere en romantische decor voor een onvergetelijk trouw-weekend. Het volledig gerenoveerd 18de Eeuws landhuis is fraai gelegen te midden van de natuur. De appelboomgaard en rustieke tuin met terras maken van dit landhuis een perfecte trouwfeestlocatie. In de zomermaanden kan het feest of diner plaatsvinden in de prachtige tuin. In de winter bij knapperende haardvuren en met zicht op de met sneeuw bedekte tuin verlicht door fakkels. Op deze locatie ervaart u de échte Ardense sfeer.

5. Château Thermes de Cugnon (Cugnon)

Château Thermes de Cugnon is een fantastische en stijlvolle trouwlocatie om zowel jullie Wettelijk als Kerkelijk huwelijk te laten doorgaan. Het chateau typeert zich door de oprijlaan met authentieke poort, de parkachtige tuin, de achterliggende bergen, de salons, de stijlvolle eetkamer en dat allemaal op wandelafstand de rivier Le Semois. ’s Avonds een diner of BBQ in de feestzaal van het kasteel en ’s morgens een brunch in de sfeervolle eetzaal van het kasteel. Hier beleeft u niet alleen uw mooiste dag maar het mooiste weekend van uw leven.

Lennert Bille kan u bijstaan bij uw droomhuwelijk.

Creatieve ideeën en inspirerende uitwerking.

Lees meer onze weddingplanning

Neem contact

#ceremonie #huwelijk #Weddingplanning #Weddingplanner #Kasteelhuwelijk #Kasteeltrouwen #Trouweninkasteel #TrouwenArdennen #HuwelijkArdennen #BruiloftArdennen #KasteelvanBalmoral #Sechry #KasteelVanBlier #LandhuisArdennen #ChateauThermesdeCugnon #Droomhuwelijk #Sprookjeshuwelijk #Trouwenlandhuis

15.151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page