top of page
Concept en Design Planning
  • Foto van schrijverlennertbille

Het een vraag die velen zich stellen. Wat is nu de meerwaarde van zo iemand die in pinguïnpak ons de les weet te spellen? Een terechte vraag zo blijkt want uit ervaring weet ik dat er heel wat twijfels zijn van jonge mensen die trouwen en die schrik hebben voor een al te stijve bedoening.


Alles begint al met het begrip "Ceremoniemeester". Het woord meester alleen al geeft een beetje een schoolmeester-achtig elan aan ons beroep en doet vooral alsof wij heer en meester zijn van jullie dag. Niets is minder waar. Een goeie ceremoniemeester weet zichzelf op de achtergrond te verplaatsen en zorgt dat hij uitblinkt in afwezigheid. De ceremoniemeesters van Lennert Bille, Wedding & Event Designers zijn geschoold om niet aan photo bombing te doen en ongevraagd in het midden van het gangpad te staan wachten zodat iedereen hen goed gezien heeft. We staan discreet achter een pilaar en komen enkel naar de voorgrond wanneer de situatie erom vraagt. Bruid & bruidegom krijgen dus alle aandacht die ze verdienen.

De ceremoniemeester zorgt er kortweg voor dat de dag zonder stress verloopt. Hij is erbij aanwezig van in het begin en kan de kleinste onvolkomenheden of moeilijke situaties correct en efficient beheersen. Daarom is hij super belangrijk op jullie dag.


Of wil je zelf bezig zijn om nonkel en tante aan te manen om het wat rustig aan met de cava te doen? Te kijken of iedereen zijn paspoort mee heeft. Zorgen dat er niks vergeten is voor in de Kerk of Gemeentehuis?


Zeg nu zelf. Kan je zelf genieten van een huwelijk waar je zelf alles en iedereen moet gaan aansturen. Het voelt een beetje als naar toneel gaan kijken maar zelf nog verantwoordelijk zijn van het licht, decor of de muziek. Dat werkt niet bepaald ontspannend.


De meerwaarde van een goeie ceremoniemeester zit hem er juist in om jullie te laten genieten van jullie dag. Hij denkt aan de dingen die jullie vergeten zijn, zorg dat alles mooi oogt en dat iedereen stipt op tijd overal aanwezig is. Dankzij een goeie voorbereiding en planning weet je wedding buddy (want zo noem ik het liever dan ceremoniemeester) perfect wat de dag zal brengen en kan er niks fout gaan. En als het dan toch zou fout gaan, kan hij het op een ordentelijke manier oplossen, zodat je zelf niet moet lopen stressen.


Het voordeel van een jonge ceremoniemeester met een frisse geest is ook dat we erg flexibel zijn. Royal British Wedding met de klassieke suite in pieteleer, of een bohemian huwelijk op flipflops. We passen de wetten van de etiquette aan Uw wensen aan zodat jullie huwelijk pas écht JULLIE huwelijk is.


Your wish is our command!


At your service,


Lennert Bille

Ceremoniemeester & Wedding/Eventplanner

166 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverlennertbille

De meeste trouwers zitten met hun handen in het haar als het op de gastenlijst aankomt. Wie nodigen we wel uit? Wie valt uit het figuurlijke (huwelijks)bootje? Hoe ver ga je in het uitnodigen van vrienden? Collega's? Familie en vrienden van de ouders, of de schoonouders? Het zijn slechts enkele vraagstukken waar we mee strubbelen.


Nu nog moeilijker door Corona: 50 personen maximum is de norm

Daarom hebben we deze handige tool ontworpen die je kan gebruiken om de schifting iets rationeler en sneller te laten verlopen.


Enkele tips die we nog meegeven:


  • Je kunt niet iedereen uitnodigen

  • Hou rekening met onderlinge relaties

  • Een tip voor wanneer iemand anders dan jullie graag iemand uitnodigt: vraag of zij die personen betalen voor het feest.

  • Hou je aan je budget

  • Vermijd discussies of ruzie

  • Hou rekening met de wensen van de ouders als ze meebetalen in de rekening ;-)
Nodig niemand uit die je er echt niet bij wil...


Heb je echt geen zin om die zatte nonkel of vervelende tante uit te nodigen. Heb je buiten je huwelijk een slecht of geen contact. Dan is het misschien beter om dat voor het huwelijk ook zo te houden.


Je trouwt immers maar één keer. En wat je zeker wil vermijden is ruzie of discussie op zo een dag. Of dat je de hele dag op van de zenuwen bent omdat je op de toppen van je tenen moet lopen om ze te ontwijken.


Niets vervelender dan gênante momenten of vervelende stiltes. Hou dus de volgende regel altijd in acht:


HOE VOEL IK ME ERBIJ ALS ZE WEL OF NIET KOMEN?

142 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverlennertbille

Een huwelijksfeest in de stralende zon: een droom van veel koppels maar helaas in België niet zonder risico’s. Vooral met het weer dan. Op een romantisch landgoed, in het bos of op het strand, in een boomgaard, park of zelfs in uw eigen tuin. Het kan allemaal! Alleen nog een lekker zonnetje, het gefluit van vogels, de geur van bloemen tijdens de zomer en het plaatje is compleet. Maar bij zo’n buitentrouwfeest komt natuurlijk heel wat meer kijken dan in een gewone feestzaal. Er zijn heel wat zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij een feest in openlucht. We helpen jullie alvast met enkele tips & tricks.

Voorzie een plan B

Een belangrijk aandachtspunt, vooral bij openluchttrouwfeesten in België, is het weer. Het Belgische weer valt soms moeilijk te voorspellen. Een warme zomerdag met stralende zon kan zo eindigen met buien. Het woord “zomerse buien” is dan ook niet onbekend in onze weerberichten. Daarom moet u op elke situatie voorbereid zijn. De beste manier om dat te doen is met een tent. Er bestaan verschillende soorten van low tot high-budget maar ze zijn een must voor huwelijksfeesten in openlucht. Bij warm weer kan het diner of buffet er plaatsvinden en kunnen uw gasten even aan de zon ontsnappen. Wanneer het ’s avonds frisser wordt of bij regen kan het feest in de tent gewoon verder gaan.

​Denk aan uw vrouwelijk gezelschap op hakken

Hoe toegankelijk is uw locatie voor gasten met nette schoenen en hakken? Een verharde vloer is zelden aanwezig op buitenlocaties zoals grasvelden, boomgaarden, stranden, bossen enzovoort. Het voorzien van een plankenvloer is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien maar toch een deel van uw budget zal opeisen. U kunt uw gasten toch moeilijk in het gras of de aarde laten dansen? Door een plankenvloer verdwijnen ook meteen eventuele putten of oneffenheden in het terrein. Geen overbodig luxe dus.

Mobiele toiletten

Mobiele toiletten worden vaak geassocieerd met de toch-niet-zo-propere Dixi en ToiToi toiletten die we allemaal wel eens zijn tegengekomen op festivalweides. Toch zijn mobiele toiletten noodzakelijk op buitenfeesten waar geen vaste sanitaire voorzieningen zijn. Het is een uitdaging om ze ook leuk aan te kleden en uw gasten een aangenaam toiletbezoek te bezorgen. Zorg er ook voor dat uw toiletten voldoende ver van de tent verwijderd staan. De reden waarom hoef ik, denk ik, niet te verduidelijken. Een leuk verlicht pad met originele bewegwijzering kan meteen een meerwaarde aan uw feest bieden.

Haal alles uit de kast met decoratie

Een groot voordeel van buitenlocaties is dat u de natuur als decoratie kan gebruiken. De natuur maakt ook deel uit van de decoratie/ het decor. Maar om het gewenste effect over te brengen moet u in openlucht soms gaan 'over-decoreren'. Het magische effect van lichtslingers bijvoorbeeld, komt pas tot zijn recht met een heleboel van die lichtjes. Enkele decoratieve bollen aan het plafond volstaan niet, alleen een hoop van die bollen brengt het gewenste effect over. 10 ballonnen creëren geen meerwaarde, 100 ballonnen daarentegen… In de natuur is alles grootser en opener. Daarom is het belangrijk om ook de decoratie grootser te zien. Probeer met uw decoratie ook in te spelen op de locatie. Schelpenslingers op het strand, een bloemenmuur in het bos, hangende flessen wijn met theelichtjes in de bomen van een wijngaard. Maak van elke locatie een prachtig decor dat uw gasten zal verbazen.

Dé belangrijke sfeermaker: licht

Licht is erg belangrijk op openluchttrouwfeesten en niet alleen om gewoon licht te hebben maar ook als sfeerschepper. Het is vaak een aspect bij bruiloften die buiten doorgaan omdat er op bepaalde locaties gewoon geen stroom voorzien is. Een stroomgenerator kunt u gemakkelijk huren en biedt meteen een oplossing voor dat probleem. Alleen licht voorzien is niet genoeg, y moet ook sfeer creëren met licht. Op buitenlocaties kunt u dat perfect doen met kerstverlichting, lampionnen, fakkels, kaarsen, nog maar op. Laat uw creativiteit de vrije loop!

’s Avonds koelt het af

Zomer of niet, ’s avonds daalt de temperatuur altijd waardoor het voor de niet-dansers misschien wat fris kan worden op het buitenfeest. Voorzie daarom verwarmingselementen om in uw tent een aangename temperatuur te behouden. U kunt ook op originele manieren uw gasten voorzien van extra warmte. Denk bijvoorbeeld aan een grote mand met dekentjes die gasten kunnen nemen.

Lennert Bille kan u bijstaan bij uw droomhuwelijk.

Lees meer onze weddingplanning

Neem contact

#Trouwenopenlucht #Huwelijkopenlucht #weddingplanning #Weddingplanning #Huwelijksplanner #ceremoniemeester

2.697 weergaven0 opmerkingen
bottom of page